26.10.2022
Λευκωσία
Δελτίο Τύπου

Έναν νέο κόσμο εργασίας συν διαμορφώνουν σήμερα
Ηγεσία, Οργανισμοί και Ανθρώπινο Δυναμικό
Future of Work Conference.

100 στελέχη από 55 εταιρείες

To πρώτο συνέριο Future of Work Conference – Reinventing a new World of Work – παρουσίασε η Cablenet και διοργάνωσε η BOUSSIAS Cyprus την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, με φυσική παρουσία ομιλητών και συμμετεχόντων. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε σημειώνοντας σημαντική επιτυχία συγκεντρώνοντας μαζικά το ενδιαφέρον των τμημάτων Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου, περισσότερα από 100 στελέχη HR και General Management προερχόμενα από 55 διαφορετικές εταιρείες και φορείς.
Το συνέδριο έθεσαν υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το World Trade Center Cyprus.
Μέσα από μία μοναδική συνεδριακή εμπειρία, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες διεθνώς καταξιωμένων experts καθώς και διακεκριμένων στελεχών, εταιρειών και οργανισμών από την κυπριακή αγορά.
Στο επίκεντρο των ομιλιών και των παρουσιάσεων, τέθηκαν τα ζητήματα της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών οι οποίες αναδεικνύουν σε επιτακτική, την ανάγκη για δια βίου εκπαίδευση και διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους. Παρουσιάστηκαν κρίσιμα θέματα όπως η γήρανση του πληθυσμού, το δημογραφικό αλλά και οι γεωπολιτικές αλλαγές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις δυνατότητες που προσφέρει στους εργαζόμενους για καλύτερα αποτελέσματα αλλά και την προοπτική για καινοτομία στο HR την οποία καθοδηγεί η νέα ψηφιακή εποχή. Επιπλέον οι ομιλίες ανέπτυξαν σε βάθος τις νέες συνθήκες που ανέδειξε η πανδημία σχετικά με τα νέα μοντέλα εργασίας remote και hybrid, τη σημαντικότητα της ψυχικής υγείας και του corporate well being, την εμπειρία των εργαζομένων αλλά και την ύψιστης σημασίας θεματική ατζέντα και καλές πρακτικές diversity και inclusion. Η αγορά εργασίας επηρεάζεται από την αναγκαιότητα προτεραιοποίησης της Βιωσιμότητας, ενώ ο ρόλος του HR είναι καθοριστικός για τη δημιουργία και ανάπτυξη στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης των οργανισμών.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε μέσα από το πάνελ συζήτησης σε επίκαιρα ζητήματα της αγοράς εργασίας της Κύπρου, αλλά και τις προοπτικές που διαφαίνονται για το μέλλον για τους βασικούς θεματικούς άξονες, ψηφιακή επανάσταση – νέες δεξιότητες – νέα μοντέλα εργασίας – ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μία ενδιαφέρουσα συζήτηση εστιασμένη στα επαγγέλματα του μέλλοντος, το STEM, τη συνεργασία των εταιρειών με τα πανεπιστήμια, αλλά και τη θέση των γυναικών σε αυτά.

Το συνέδριο Παρουσίασε η Cablenet
Χρυσός Χορηγός: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Μέγα Χορηγός: Parimatch Tech
Χορηγοί: Αλφαμεγα, Humanasset, You Dream
Τιμητική Υποστήριξη: Diversity Charter Cyprus
Με την στήριξη του Alpha Κύπρου

 

Future of Work Conference - 2022 BOUSSIAS Cyprus
Download

Speaker Presentations

as they get released
  • Alexandros Antonaras
  • Ingrid Camilleri
  • Dr Ekkehard Ernst
  • Marianna Hadjiantoniou
  • Melanie Michaelidou
  • Maria Militsopoulou
  • Anna Psintrou
Alexandros Antonaras

Vice President of Student Services, Associate Professor
University of Nicosia


Presentation
Ingrid Camilleri

Chief Digital Officer
Cablenet Communication Systems


Presentation
Dr Ekkehard Ernst

Chief, Macro-economic policies and jobs,
Research Department – International Labour Organization

 


Presentation
Marianna Hadjiantoniou

Group HR Director
Parimatch Tech


Presentation
Melanie Michaelidou

Director of Human Resources & Sustainability, C.A.Papaellinas


Presentation
Maria Militsopoulou

Founder & CEO YouDream,
Ambassadress Women Leading The Future, supporting Women in Tech


Presentation
Anna Psintrou

Manager Diversity Charter Cyprus
Center for Social Innovation


Presentation